WIE WE ZIJN

Wij zijn idealisten. We zien dat de behoefte aan zorg veranderd is. Dat mensen willen bepalen welk leven zij leiden en dat zij zorg willen die bij hen past. We willen betrokken zijn bij de zorg voor partner, familielid, vrienden of buurtgenoten. We willen zorgen samen delen. Samen kunnen we het beter. We steunen mensen die zorgen voor anderen en brengen mensen graag bij elkaar.

SOCIALE
ONDERNEMING

We Share Care is een sociale onderneming. Dit houdt in dat we niet 'zomaar' een bedrijf zijn, maar een onderneming die een maatschappelijk doel nastreeft. Waarbij de financiële doelstellingen ten dienste staan van het maatschappelijke doel. Dit zie je ook ter​ug in onze missie, visie en strategie.

Wij zijn lid van Social Enterprises NL en hebben als doel om in 2024 opgenomen te worden in het register van de Code Sociale Ondernemingen.

Waar we voor staan

Social

We bieden zoveel mogelijk plek aan individuen die dat nodig hebben. Zij kunnen door een beperking of belemmering niet verder of hebben om verschillende redenen zorg, begeleiding en ondersteuning nodig. Bij We Share Care kan hun gezondheid verbeteren, leren ze vaardigheden, doen ze ervaringen op die hen verder brengen en werken ze  aan herstel of behoud van vaardigheden.

Inclusief

Iedereen is welkom om zorg en begeleiding te krijgen die nodig is of om zich in te zetten voor anderen. We staan voor en geloven 100% in gelijkwaardigheid en diversiteit.

Duurzaam

We verduurzamen zorg door samenwerking van informele en formele zorg. We recyclen en upcyclen hiernaast zoveel mogelijk materialen en zijn groen en energiezuinig waar mogelijk. 

We Share Care WORD opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen met de status ‘in aanvraag’.

Door het ondertekenen van de intentieverklaring (klik hier om de intentieverklaring te lezen) van de Code Sociale Ondernemingen committeren wij ons aan het aanmeldingsproces met als doel opgenomen te worden als deelnemer in het Register.

Wat betekent de Code?

De Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op dé grondslag van sociaal ondernemen, namelijk impact first. De Code omvat 5 principes die samen laten zien waar sociaal ondernemen voor staat. De Code creëert herkenbaarheid en vertrouwen. Is een onderneming opgenomen in het Register, dan kan iedereen – van consument tot overheid en van medewerker tot investeerder – zien dat het, tot diep in de vezels van de bedrijfsvoering, gaat om een sociale onderneming. De Code is ook een stuk gereedschap op weg naar groei en verbetering: sociaal ondernemen is een proces en in dat proces kan de Code als gids fungeren. 

missiE

We staan voor samen zorgen.

missie, visie & strategie  

ORGANISATIE

Bij ons werk streven we steeds naar betere oplossingen, duurzaam en effectief. Omdat we werken met zelfstandige teams kan er goed worden aangesloten bij wat nodig en gewenst is.

Organogram

cijfer​s

Een kijkje in onze financiële structuur en publicatiecijfers van de afgelopen jaren.

cijfers  

Resultaat

Wij gaan voor een positieve maatschappelijke impact. Hier kun je zien wat wij bereiken.

onze impact  

Initiatieven

We Share Care onderneemt initiatieven om te komen tot nieuwe zorg. In 2019 is hieruit Langeveldshof voortgekomen. Steeds wordt nagedacht over verbeteringen, aanvullingen en nieuwe projecten. We staan altijd open voor ideeën en hulp bij het verwezenlijken van onze missie.

Langevelds​​​hof

Langeveldshof is een gezellig ontmoetingscentrum dat dagactiviteiten biedt in de Bollenstreek. Het is een bijzondere plek die midden in de samenleving staat. Bij ons vind je gezelligheid, saamhorigheid, creativiteit, gezond bewegen en lekker eten. Persoonlijke aandacht staat centraal. 

Naar het Hof komen mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit zijn mensen die overdag niet alleen willen of kunnen zijn, structuur kunnen gebruiken of hulp nodig hebben. We bieden in kleine groepen activiteiten en we ondersteunen de mantelzorgers waar we kunnen. 

Naar de website

We Share Care is nu leerbedrijf!

Mooi nieuws! Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft ons erkend als leerbedrijf. We kunnen nu mbo-studenten gaan opleiden...
lees verder

We Share Care is lid geworden van Social Enterprise NL!

Blij en ook wel een beetje trots dat wij lid zijn geworden van Social Engterprise NL. Wij zien dit alles een erkenning van het feit dat wij een sociale...
lees verder

Interview met Susan Langeveld over ons initiatief Langeveldshof in het Leidsch Dagblad.

Op 4 februari stond er een interview met Susan Langeveld de initiatiefnemer van Langeveldshof in het Leidsch Dagblad. Via de volgende link "Interview...
lees verder

Oprichting stichting de Vrienden van Langeveldshof

Eindelijk, na maanden van voorbereiding is het dan zover. Op 30 januari om 11 uur in de ochtend komt het nieuwe bestuur van de Vrienden van het Hof samen...
lees verder

Per 1 augustus 2022 is Neeltje Zoet toegetreden als toezichthouder.

Neeltje Zoet heeft haar arbeidzame leven gewerkt in de gezondheidszorg.Ze is opgeleid als verpleegkundige en werkzaam geweest in het algemeen ziekenhuis...
lees verder

Burgermeester Breuer van Teylingen opent Langeveldshof Sassenheim

Langeveldshof Sassenheim zal op 31 Januari worden geopend door Burgemeester Carla Breuer van Teylingen. De opening zal om 14.00 plaats vinden bij Paviljoen...
lees verder

Vacatures

Regelmatig zijn er binnen We Share Care vacatures. Deze zijn te vinden op de website en sociale media van onze initiatieven. 
Langeveldshof

Contact

Altijd open voor ideeën en hulp bij het verwezenlijken van onze missie.

postAdres

Adelborst van Leeuwenlaan 30
2172AB Sassenheim

Telefoon

06 25 20 58 73

email

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.